Willem Guilmet                Kortenaken

Mijn naam is Willem Guilmet , en van bij mijn  geboorte al inwoner van de gemeente Kortenaken. Al vroeg in mijn leven had ik twee  belangrijke interessegebieden: techniek en vliegen.Techniek werd mijn beroep en vliegen mijn hobby. Gedurende vele jaren was ik actief  lid van de modelbouwclub  SMAC te Duras (Sint-Truiden). Na verloop van tijd wilde ik graag het vlieggevoel zelf ondervinden. In 1986 behaalde ik een militair brevet valschermspringen en bleef dit nog enkele jaren doen in de burgerclub te Schaffen. Nadien  maakte ik de overstap naar de zweefwereld en bleef twee jaar lid van de Diesterse DAC. 
In 1992 begon ik aan een opleiding motorvliegen op het vliegveld Sanicol nabij Leopoldsburg waar ik 8 jaar zou blijven en tal van Cessna's leerde besturen. Dan werd ik lid van vliegclub De Wouw op het militair vliegveld van Goetsenhoven bij Tienen waar ik tot vandaag nog steeds actief lid ben en er vooral met de Piper Thomahawk en de A5AA Grumann vlieg.
Drie jaar geleden, steunend op mijn ervaring, en ook aangemoedigd door een vriend , begon ik op mijn eentje paramotor te vliegen. Dit kan je het echte vliegen noemen:de vrijheid van vliegen zonder veel knopjes en met weinig procedures.

Op rustige zomerdagen kan je ons beiden boven de skyline van het Hageland waarnemen.  Het traag vliegen, de eenvoud van besturing, de vrijheid en het rustig kunnen genieten van een prachtig uitzicht, maken deze sport onovertroffen.

De drang om deze unieke belevenissen met anderen te delen,
werd de aanzet tot het creŽren van deze website.